فوق تخصص آسم، ريه و آلرژي گفت: با استعمال سيگار نهتنها خطر ابتلا به انواع سرطانها وجود دارد بلکه بيماريهاي قلبي و عروقي، بيماريهاي تنفسي سکتههاي مغزي و قلبي و... نيز در کمين مصرفکنندگان آن است.

به گزارش
هفت چشمه، فريدون خواجعلي فوق تخصص آسم، ريه و آلرژي در گفتوگو با
جهانبين نيوز؛ اظهار کرد: سيگار از گياه توتون تشکيل ميشود و اين گياه به حالت برش داده و درون کاغذ پيچيده و به شکل سيگار مصرف ميشود.
وي با بيان اينکه در توتون حدودا ۶۰۰ نوع ماده شيميايي وجود دارد و وقتي که سوزانده و بهصورت دخانيات مصرف ميشود ۷ هزار نوع ماده شيميايي توليد ميکند، تصريح کرد: از اين تعداد سرطانزايي ۶۹ ماده آن به اثبات رسيده است، اما ماده اصلي که در سيگار ايجاد اعتياد ميکند، نيکوتين است، که بسيار شبيه يک گيرنده داخل مغز بوده و جايگزين اين ماده در بدن شده و براي فعاليت سيناپسها فرد نياز دارد که دائما از اين نيکوتين وارد بدن خود کند تا بتواند فعاليت اصلي مغز را داشته باشد.
اين فوق تخصص آسم، ريه و آلرژي ادامه داد: نيکوتين بسيار اعتيادآور بوده و از همينرو ترک سيگار از بسياري از موادمخدر دشوارتر است، مواد مختلفي در سيگار وجود دارد که اثر ثابتشده سرطاني دارند و دود سيگار، سرطان دهان، حنجره، ريه، مري، دستگاه ادراري، رحم را ايجاد ميکند و انواع بيماريهاي ديگر را موجب ميشود.
خواجعلي با اشاره به اينکه از هر چهار فردي که به دليل ابتلا به سرطان جان خود را از دست ميدهند يک نفر سيگار مصرف ميکرده است ادامه داد: سيگاريهاي غيرفعال يا سيگاريهاي دست دو افرادي هستند که خودشان استعمال ندارند اما در معرض دود سيگار بوده و براي اين افراد نيز خطر ابتلا به انواع بيماريها وجود دارد و در بچهها باعث ايجاد، تکوين و تشديد آسم ميشود.
وي با اشاره به اينکه هرچقدر سيگار از سنين کمتر شروع شود و هرچه تعداد نخها و سالهاي مصرف سيگار افزايش يابد عوارض بيشتر خواهد شد ادامه داد: در پزشکي کسي که ۱۰ سال روزانه يک پاکت سيگار مصرف کرده با کسي که به مدت ۲۰ سال روزانه نصف پاکت سيگار کشيده به اندازه هم دچار عارضه ميشوند، بدين معنا که عوارض از نتيجه تعداد نخ مصرفي ضرب در تعداد سالهاي مصرف به دست ميآيد.
خواجعلي بيماريهاي دستگاه تنفسي را از مهمترين عوارض استعمال سيگار عنوان و تاکيد کرد: copd که ترکيبي از برونشيت مزمن و آمفيزم بوده و به شدت خطرناک است و با سرفه و خلط و تنگي نفس کم در فعاليتهايي چون راه رفتن و لباس پوشيدن ازجمله بيماريهاي شايع بوده و ناشي از مصرف سيگار است.
اين فوق تخصص آسم، ريه و آلرژي خاطرنشان کرد: فيبروز ريه، افزايش ابتلا به عفونتهاي ويروسي خصوصا در وضعيت پاندومي کرونا، شدت شيوع و شدت سل، بيماريهاي قلبي و عروقي چون سکته قلبي، مرگ ناگهاني، اختلال يادگيري، سکته مغزي، آلزايمر زودرس و... از ديگر بيماريهايي است که با استعمال سيگار بروز ميکند.
انتهاي پيام/۱۰۲۶ج